Ett äventyrsföretag med rötterna i Lappland

Om Peakpoints Adventures

Bild

Peakpoints är ett äventyrsföretag som startade i Storuman, Lappland 1988. Började egentligen som en slädhundskennel med hundspannstävlingar som inriktning. Tävlingsverksamheten var framgångsrik med segrar i både Svenska och Nordiska mästerskap. Totalseger i Svenska Cupen i medeldistans och 5 segrar i Vindelälvsdraget är också meriter vi är stolta över.

Pionjär inom hundspannsturism i Sverige

Peakpoints var ett av de första företagen i Sverige som sysslade med hundspannsturism, endast Jukkasjärvi var före. Började i Kittelfjäll och Tärnaby och 1990 startades företaget Peakpoints.

Stationerade i Sälenfjällen

Peakpoints är numera är vi stationerade i Sälenfjällen och har under många år drivit vår verksamhet här. Tyngdpunkten i vår verksamhet är fortfarande hundspannsturerna som är mycket uppskattade av våra gäster. Vi har även utvecklats lite med en del andra aktiviteter som ni hittar här på hemsidan.

Vi älskar känslan av teamwork med hundarna

Vi älskar fortfarande spänningen och känslan med långa tävlingar i fjällen, strapatserna, känslan av teamwork med hundarna. Tillsamman med jyckarna tror vi på att hela teamet utvecklas genom att vi utsätts för tuffa förhållanden, dåligt väder och hårda nattkörningar i fjället.  Man märker att hundarna får ett bra självförtroende efter en lyckad tävling.
Se våra hundar
Träning året runt

Hundarna tränas året runt för att vara i toppform när våra gäster anländer och när tävlingssäsongen närmar sig. Under barmarksperioden tillryggaläger de upp till 200 mil på barmark för att stärka muskler och fötter, och förstås behålla konditionen.

Genuina äventyr

Vår vision och värdegrund

Vi är ett gäng hundälskare som gjort det till en livsstil för både oss och våra jyckar. Sedan 1990 har Peakpoints funnits och levererat fina hundspannsupplevelser till 1000-tals gäster från hela världen. Vi har även under året skaffat oss en genuin kunskap om slädhundar genom otaliga tuffa tävlingar i fjällmiljö vilket fortfarande är en passion.

Säkerhet i fokus

Upplev äventyret på ett säkert sätt

Våra guidier är proffesionella hundförare och fungerar även som Fjällräddare i Polisens regi vilket borgar för att ditt äventyr blir både spännande och säkert.

Läs mer om fjällräddning
Utanför pisterna

Följ med oss in i de orörda delarna av Sälenfjällen och Dalafjällen – till platser du aldrig skulle hitta annars. Norra Sälenfjällen är ett paradis om du vill uppleva äkta vildmark och genuin tystnad. Våra guider är proffesionella hundförare och garanterar er en trygg och fin upplevelse.

Upptäck våra turer

Vilka är vi

Här kan du se vilka som är Peakpoints, det är de här människorna du möter när du kommer till oss!

Bild
Main guide
Peter Karlsson
Bild
Main guide
Sara Lind
Bild

Dogsled guide

Ida Siltala
Bild

Dogsled guide, Raceteam trainer

Saskia Sahlin
Bild

Dogsled/Mountain guide

Sandra Abrahamsson