Prova på turer

Prova på hundspann i Tandådalen

Har du drömt om att göra en åka hundspann?

Passa på nu under din vintersemester att ta en tur med oss på Peakpoints. Pigga och glada Alaskan Huskys blir dina vänner på turen!

Detta är en kort provapåtur för dej som vill känna på hur det är att åka hundspann, kanske för första gången. 

En trevlig aktivitet under  din skidsemester i Sälen. En underbar aktivitet för både barn och vuxna.

Hitta till oss i Tandådalen.

Hundspannet 1, 780 67 Sälen

Fakta om hundspannsturen:

Aktiviteten är totalt 1,5 kilometer lång och tar cirka 5 till 10 minuter. Där alla får chansen att klappa hundarna som var i ditt spann, krama dem och ta bilder.

Tider för den korta hundspannsturen:

 

                               Peakpoints Doglodge

Drop-in (Ingen förbokning) 

Lördagar   11:00 – 14:00 

(Lördag (Påskafton) 16 april inställt pga sjukdom)

Pris hundspann provapå turen:

150 SEK / person

(barn under 2 år gratis tillsammans med vuxen)

Prova på hundspann tur i Sälen

Längre Hundspannsturer:

Letar du efter en längre tur med hundspann har du dem här.

Om Peakpoints:

Peakpoints är ett äventyrsföretag som startade i Storuman, Lappland 1988. Började egentligen som en slädhundskennel med hundspannstävlingar som inriktning. Tävlingsverksamheten var framgångsrik med segrar i både Svenska och Nordiska mästerskap. Totalseger i Svenska Cupen i medeldistans och 5 segrar i Vindelälvsdraget är också meriter vi är stolta över.

Peakpoints var ett av de första företagen i Sverige som sysslade med hundspannsturism, endast Jukkasjärvi var före. Började i Kittelfjäll och Tärnaby och 1990 startades företaget Peakpoints.

Peakpoints är numera är vi stationerade i Sälenfjällen och har under många år drivit vår verksamhet här. Tyngdpunkten i vår verksamhet är fortfarande hundspannsturerna som är mycket uppskattade av våra gäster. Vi har även utvecklats lite med en del andra aktiviteter som ni hittar här på hemsidan.

Vi älskar fortfarande spänningen och känslan med långa tävlingar i fjällen, strapatserna, känslan av teamwork med hundarna. Tillsamman med jyckarna tror vi på att hela teamet utvecklas genom att vi utsätts för tuffa förhållanden, dåligt väder och hårda nattkörningar i fjället.  Man märker att hundarna får ett bra självförtroende efter en lyckad tävling.

Hundarna tränas året runt för att vara i toppform när våra gäster anländer och när tävlingssäsongen närmar sig. Under barmarksperioden tillryggaläger de upp till 200 mil på barmark för att stärka muskler och fötter, och förstås behålla konditionen.